Solidaritetsmarking med WGA

DANSKE DRAMATIKERE
STØTTER
WRITERS GUILD OF AMERICA

De amerikanske manuskriptforfattere – omtrent 11500 i alt – har strejket siden 2. maj. Det gør de både for at få bedre arbejdsvilkår og for at få en rimelig andel af det, de store streamingtjenester tjener på manuskriptforfatternes værker. Streaming har gjort serier og film til en meget indbringende business, mens manuskriptforfatternes rettigheder og vilkår er blevet ringere.

14. juni markerer en international solidaritetsdag, hvor manuskriptforfattere over hele verden støtter op om strejken, dels i sympati med deres amerikanske kolleger, dels fordi denne problematik, hvor rettigheder og økonomi for manuskriptforfatterne systematisk devalueres, er global.

Danske Dramatikere markerer offentligt vores støtte til strejken foran Warner/Discoverys danske hovedkontor på dagen 14. juni kl 16-16:30.

Hvis du vil støtte på de sociale medier, kan du hente logo fra solidaritetsdagen #screenwriterseverywhere her: