Medieforlig ’19-’22

Danmarks Radio

Danmarks Radio har gjort dansk tv-drama til hvad, det er i dag. Den rolle som fyrtårn for tv-dramatikken bør ikke ofres som resultat af de varslede besparelser af DR. Tværtimod skal danskerne have mere tv-drama i den kvalitet, DR er garant for.

I det kommende medieforlig bør man pålægge DR dels at producere mere og i flere forskellige formater, dels konstant at have flere ideer i udvikling, end man sætter i produktion. Sidstnævnte udviklingsmodel sikrer dynamik og mangfoldighed i udviklingen af nye ideer.

Danmarks Radios egne produktioner er vigtige, da de løfter kvaliteten og ikke mindst vilkårene for branchen generelt. Men DR bør også blive bedre til at inddrage det øvrige produktionsmiljø. Det er Danske Dramatikeres anbefaling, at en omstrukturering af DR’s økonomi indeholder en forpligtelse til at arbejde sammen med det danske produktionsmiljø på kryds og tværs. Det vil også skabe en sund konkurrence.

”TV-drama må ikke blive ofret, bare fordi man vil skære i DR. Det ville være dumt at spænde ben for den fremtidige videreudvikling af en af institutionens største succeser. Men DR skal også lægge mere ud til det private produktionsmiljø og så at sige skabe en sund konkurrence til deres egne produktioner.” 
- Nikolaj Scherfig, formand for Danske Dramatikere

Læs resten af Danske Dramatikeres udspil til medieforliget 19-22 her.